Leilas kärleksmums
Ni som följt mig har säkert märkt att jag gillar verkligen Leilas bakverk. Här kommer ett recept och bild från recept.nu !
Tänkte bara ge ett tips, ska nämligen göra dom i morgon för mamma fyller år på onsdag.
Kärleksmums, en älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos - kallas även för kramforskakor eller mockarutor. Baka i långpanna och skär i stora rutor.
Tänkte bara ge ett tips, ska nämligen göra dom i morgon för mamma fyller år på onsdag.
Kärleksmums, en älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos - kallas även för kramforskakor eller mockarutor. Baka i långpanna och skär i stora rutor.
-1 plåt.
Färdigt på : 30 min
Ingridienser
Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Kommentarer
Trackback