Risgrynsgröt.
Åt detta imorse, receptet fick jag av mmamma en gång :) 1 portion.
0.75 dl vatten
0.25 msk smör
0.25 msk strösocker
1.75 dl mjölk
0.25 bit kanelstång
0.5 krm salt
ungefär 55minuter tar det att göra :)
Ingredienser
0.37 dl grötris0.75 dl vatten
0.25 msk smör
0.25 msk strösocker
1.75 dl mjölk
0.25 bit kanelstång
0.5 krm salt
Gör så här
1. Koka upp riset med vatten, salt, smör och socker. Låt puttra på svag värme under lock tills vattnet nästan kokat in (det tar cirka 10 minuter).
2. Häll sedan på mjölk och stoppa i kanelstången, rör om och koka på mycket svag värme under lock i cirka 40 minuter. Var försiktig så att gröten inte bränner vid. Rör om då och då.
3. Servera med mald kanel, socker och kall mjölk.
ungefär 55minuter tar det att göra :)
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
Annika
Låter gott, får man låna receptet? :)
Trackback