Bakade tigerkaka förra veckan, TIPS!


/ RECEPT.NU BILD OCH RECEPTET /


DET HÄR RECEPTET ÄR TILL 6 PERSONER!!!

Ingredienser
120 g smör, rumstempererat
2.40 dl florsocker
0.60 st citron
4.80 msk strösocker
1.79 st äggulor
0.60 dl kesella
2.40 dl vetemjöl
1.20 tsk bakpulver
1.79 st äggvitor
1.20 msk kakao
smör till formen
ströbröd till formen




Gör så här

1. Vispa smöret och florsockret i en bunke med elvisp. Smeten ska bli riktigt vit.

2. Tvätta citronen och torka. Raspa av skalet och blanda med 4 matskedar av strösockret. Gnugga blandningen mellan fingrarna så att sockret blir fuktigt.

3. Blanda citronsockret med äggulorna och kesellan. Rör ner blandningen.

4. Mixa vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan ner i blandningen.

5. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna och resten av strösockret till maräng och rör ner även den. Lägg en tredjedel av smeten i en ny bunke och tillsätt kakaon, rör om.

6. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform. Lägg den lilla kakaomassan i bunken med den stora, vita massan och blanda väldigt lätt, ett varv räcker.

7. Baka kakan i 50-60 minuter. Ta sedan ut formen och vänd den upp och ner. Knacka försiktigt på formen så att kakan lossnar.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0